
Indlæser
Onsdag d. 10. november 2021 kl. 09:30 til fredag d. 12. november 2021 kl. 16:00
Fredag d. 8. oktober 2021 kl. 20:00
Webinar Webinar
DOSQI-WORKSHOP:
En udviklingsfokuseret og medierende tilgang til at støtte tidlig udvikling
- En integration af udviklingsprogrammer af Prof. P. Klein, Prof. S Greenspan og Hanen
Det er en stor glæde at kunne præsentere muligheden for online deltagelse på en workshop i Danmark, som introducerer en medierende tilgang til yngre børn. DOSQI-programmet er udviklet af den belgiske underviser Albert Janssens, som flere allerede kender fra hans undervisning i Bright Start i Danmark. Dosqi integrerer og udvikler nogle banebrydende ideer fra MISC (det mest veludviklede medierende læringsprogram for yngre børn), Floor-Time (som fokuserer på at styrke socialt samspil og følelsesmæssige kompetencer) og Hanen-programmet (et sprogudviklingsprogram) – tre programmer som alle understøtter yngre børns udvikling. Workshoppen og Dosqi udfylder et hul, som mange forældre og fagfolk har oplevet i deres søgen efter en udviklingsmæssig og medierende tilgang, der adresserer optimale måder at støtte yngre børns udvikling på. Vi ser frem til igen at byde velkommen til Albert Janssens som underviser i Danmark. Hans praktiske, inspirerende, personlige og humoristiske undervisningsstil har allerede vist sin værdi som kilde til inspiration og viden.
SE VIDEO-EKSEMPEL MED ALBERT JANSSENS SOM UNDERVISER I DANMARK
DER ER OGSÅ MULIGHED FOR AT DELTAGE FYSISK PÅ DETTE KURSUS - SE INFO HER
Grundlag
Dosqi er en forkortelse for "Udviklingsorienteret Stimulation gennem Kvalitets-Samspil". Det er en samling af forskellige internationalt anerkendte evidensbaserede programmer: M.I.S.C. (P. Klein), Floor-time (S. Greenspan), Hanen (The Hanen center) og moderne ideer om leg og dens betydning for udviklingen af små børn.
Med udgangspunkt i ideer og perspektiver fra disse programmer beskæftiger Dosqi sig med spørgsmål som følgende:
Dette fører til de forskellige elementer i Dosqi-tilgangen:
Kursusindhold
I løbet af 3 dages workshop arbejdes der med følgende emner:
Dag 1:
• D.O.S.Q.I's grundlæggende tilgange og perspektiver
• M.I.S.C.-konceptet (P. Klein)
Dag 2:
• Milepælene i den følelsesmæssige udvikling (S. Greenspan)
• Betydningen af sprog og hvordan man stimulerer det (Hanen)
Dag 3:
• Vigtigheden af leg
• De udviklingsmæssige stadier i legen
• Sådan stimulerer du leg: Floor-Time (S. Greenspan)
• Sådan organiseres miljøet omkring barnet
Workshoppens indhold er først og fremmest rettet mod at stimulere udvikling af de yngre børn (babyens småbørn, førskolebørn), men er også relevant for ældre børn, der kæmper med de tidligere udviklingsstadier.
Målgruppe for Dosqi programmet
D.O.S.Q.I. er udviklet til forældre og fagfolk der arbejder med yngre børn og børn med udviklingsproblemer ((lærere, pårørende, undervisere, terapeuter, pædagoger) eller fagpersoner, der vejleder og rådgiver disse grupper.
De programmer som Dosqi bygger på, er i høj grad relevante for børn med udviklingsmæssige problemer. I Dosqi-tilgangen er programmerne Misc, Floor-Time og Hanen 'oversat' på måder, der gør dem relevante for alle børn, også børn med almindelig udvikling. I Beligen er Dosqi afsæt for tilgangen i børnehaver, organisationer der arbejder med familiesamspil/-udvikling og specialundervisning.
Historen og baggrunden for Dosqi-programmet
Grundlaget for de 3 programmer, som Dosqi er bygget på, er udviklet i firserne og er stadig en del af international forskning. Programmernes er oprindeligt hjemmehørende her:
M.I.S.C.: Baker Centre, Bar Ilan University, Tel Aviv, Israel.
Floortime: The Interdisciplinary Council on Development and Learning, Inc, Bethesda, USAFor
Hanen: The Hanen Centre, Toronto, Canada.
Dosqi-tilgangen selv er udviklet af Albert Janssens. Han er en førskole- og indskolingslærer og træner, men oplevede et behov for at udvikle sine arbejdsmetoder i et samlet program. Han startede som M.I.S.C.-træner (Israel, 2001) og blev uddannet i årene efter af Hanen Center og Greenspan. I Belgien (Flandern og Bruxelles) bruger mere end 40 børnehaver og alle deres trænere, mange børnehaver og læreruddannelsesskolerne Dosqi som grundbegreb for deres arbejde med børn. Der er blevet undervist i Dosqi i Litauen i 14 år (af Albert Janssens) på Vilniaus Kolegia i Litauen, hvor forskellige børnehaver over hele landet bruger det.
Praktisk information
Datoer
10.-12. november 2021. Første dag er undervisning fra kl. 9.30-16.30 og de øvrige dage fra 9-16. Der er morgenmad fra ½ time før kursets start. Detaljeret kursusprogram vil blive tilsendt i god tid inden kurset.
Kursussted og -form
Kurset afholdes med fysisk deltagelse i København, og som online-deltager følger man kurset i realtid med god videodækning af underviser (tracking kamera og headset). Gruppediskussioner og øvelser vil for online deltagere foregår vi breakout rooms. Sammenlignet med rene online kurser, giver den fysiske undervisning en mere levende undervisning og interaktion. og som online deltager får man videoadgang til kurset i realtid. Kurset afholdes med primært hensyn til de fysiske deltagere, og det anbefales som udgangspunkt at man tilmelder sig kurset med fysisk deltagelse (via dette link: https://neuroguide.nemtilmeld.dk/35/), hvis man har mulighed for det. Muligheden for online deltagelse tilbydes på baggrund af den særlige pandemi-situation, for at imødekomme behov for at undgå smitterisiko og for deltagere som på grund af praktiske forhold ikke har mulighed for at deltage fysisk. På trods af god teknisk formidling af kurset, må man ved online deltagelse forvente et lidt lavere læringsudbytte end ved fysisk deltagelse. Men feedback fra tidligere online deltagere på kurser med samme online set-up, har været meget positiv.
Kursussprog
Kurset er internationalt og al undervisning foregår på engelsk med mulighed for at få støtte til forståelsesspørgsmål på dansk.
Teknisk platform og forudsætninger for online deltagelse
Online deltagelse sker via platformen Zoom Meeting. Det er en forudsætning for udbytte at man velfungerende webkamera og mikrofonløsning og deltager via computer. Hvis du er i tvivl om din hardware er kompatibel med og opsat til Zoom Meeting, kan du afprøve det her: https://zoom.us/test
Derudover kræver det en god og stabil internetforbindelse. Som tommefingerregel kræves minimum 4-5 Mb i upload- og 6-8 Mb download-hastighed for at have en god stabil forbindelse. Check evt. din internethastighed her: www.speedtest.net
Kursusarrangør kan ikke gøres ansvarlig for manglende udbytte pga. tekniske problemer.
Pris
Kursusprisen er 4500 kroner. For offentlige og momsregistrerede virksomheder tillægges moms (25 %).
Tilmelding og yderligere information
Tilmelding kan ske online via siden her, eller ved at skrive en mail til kursusarrangør: Neuroguide.dk, psykolog Jens Wilbrandt, mail: kursus@neuroguide.dk . Herefter fremsendes faktura til betaling. Ved yderligere spørgsmål om kurset, er du velkommen til at skrive eller ringe på telefonnr. 22 32 44 01. Bemærk venligst, at du først er sikret en plads på kurset efter betaling og modtaget bekræftelse af tilmelding og betaling. Der tages forbehold for aflysning af kurset ved få deltagere, sygdom mm. Sidste tilmeldingsfrist er den 29.oktober 2021. Efter denne dato bedes du kontakte os og spørge, om det stadig er muligt at tilmelde dig kurset.
For tilmelding til fysisk deltagelse på kurset bedes du benytte dette link: https://neuroguide.nemtilmeld.dk/35/
Gennemgående underviser
Undervisningen varetages af Albert Janssens fra Belgien. Albert har siden 1992 drevet sit eget træningsinstitut i Belgien og er certificeret og/eller træner i en række programmer indenfor den medierede tilgang til læring, herunder Instrumental Enrichment (Feuerstein), Bright Start (Haywood, Cognitive Enrichment Advantage (Greenberg), More Intelligent and Sensitive Child (MISC) m.fl. Han har derudover udviklet sit eget 2-årige træningsprogram i Feuerstein-inspirerede metoder og tilgange og er uddannet i dynamisk assessment direkte under Carl Haywood, David Tzuriel og Reuven Feuerstein. Derudover har han omfattende pædagogisk og undervisningsmæssig erfaring, herunder:
Derudover har han udgivet 4 bøger om temaer indenfor udviklingsstøtte til yngre børn og Dosqi, herunder:
Kursusarrangør
Kursus er arrangeret af Neuroguide.dk ved psykolog Jens Wilbrandt. Jens Wilbrandt har mangeårig erfaring indenfor det specialpædagogiske område og er certificeret i både dynamisk assessment (LPAD, DAYC, CAP) og medierede læringsprogrammer (IE, BRIGHT START). Han er eksponent for en udviklingsorienteret pædagogisk-psykologisk tilgang og har mangeårig erfaring som formidler, foredrags- og kursusunderviser indenfor det neuropsykologiske, neuropædagogiske og pædagogisk-psykologisk område. Udover varetagelse af en lang række kompetenceudviklings-opgaver i forhold til fagfolk, så arbejder han med dynamisk assessment og kognitiv træning i forhold til børn og unge med omfattende indlærings- og udviklingsproblematikker, både i forhold til uddannelses-, bo- og hjemmetræningsområdet.