
Indlæser
Mandag d. 24. august 2020 kl. 09:30 til tirsdag d. 15. september 2020 kl. 16:00
Fredag d. 7. august 2020 kl. 16:00
Mødecenter Odense,
Buchwaldsgade 48,
5000 Odense C.
Mødecenter Odense
Buchwaldsgade 48
5000 Odense C.
Dynamisk Assessment af børn med sproglige vanskeligheder
- Et hands-on kursus for audiologopæder, logopæder og tale-høre-konsulenter
Introduktion
Det er med stor glæde, at vi kan tilbyde det første kursus i Danmark i dynamisk assessment for (audio)logopæder og tale-høre-konsulenter. Kurset er arrangeret af Neuroguide.dk.
Speech & Language Therapist Natalie Hasson er ansvarlig for undervisningen på kurset og forfatter til bogen ”The Dynamic Assessment of Language Learning”. Natalie er en erfaren praktiker og formidler af dynamisk assessment inden for det logopædiske fagområde.
Indenfor det logopædiske område har den dynamiske tilgang til test og vurdering internationalt set vist et stort potentiale som et supplement til normrefereret testning. Tilgangen er relevant både i forhold til børn med udviklings-betingede sproglige vanskeligheder (DLD) og forsinket sproglige udvikling. Tilgangen har ligeledes vist sig anvendelig i udredningen af børn med flere sprog, da erfaringsbaseret bias mindskes. Metoden er velegnet til at differentiere mellem typer og omfang af problematikker.
Kursusbeskrivelse
Dynamisk assessment giver logopæden supplerende værktøjer i både udredningen og interventionen. Tilgangen er oprindelig udviklet og benyttet af psykologer til at vurdere grundliggende kognitive færdigheder, som ligger til grund for læring og intellektuel udvikling. Gennem en årrække har international forskning påvist, at tilgangen er relevant i udredningen af sprog- og/eller talevanskeligheder, for en lang række af kliniske grupper. I flere tilfælde er standardiserede sprogtest svært anvendelige i forhold til efterfølgende tilrettelæggelse af intervention, og testen giver et unuanceret/snævert billede af barnets formåen. I disse tilfælde kan dynamisk assessment nuancere det billede, og bidrage med relevant viden om barnets sproglige udvikling, og hvilken intervention som bedst vil fremme barnet færdigheder. Ydermere kan logopæden opnå indsigt i, hvor stor/intensiv en indsats der må forventes for at støtte barnets udvikling.
Kurset kvalificerer deltagerne i at anvende eksisterende dynamiske tests, tilpasse opgaver til det enkelte barn og supplere afdækningen af barnets præstation med viden om barnets respons på intervention og træning.
Kurset vil trække på den mest up-to-date forskning og testudvikling indenfor området dynamisk assessment. Kurset kombinerer teoretisk undervisning, introduktion af kernekoncepter og praktisk træning i den dynamiske tilgang til udredning, så deltagerne efterfølgende kan begynde at implementere dynamisk assessment i deres kliniske praksis. Metoderne og redskaberne er relevante i forhold til at arbejde med personer med en række forskellige indlærings-, udviklings- og kulturelle forudsætninger, herunder indlæringsforstyrrelser, udviklingsbetingede sprogforstyrrelser (DLD) eller -forsinkelse, hørehæmmede, neurokognitive forstyrrelser og personer med flere sprog.
Læringsmål og -udbytte
Praktiske oplysninger
Datoer
Kurset består af to moduler. Det første modul giver en forståelse dynamisk assessment og giver grundlaget for at begynde at integrere dynamisk assessment i din faglige praksis. Modul to er et opfølgende praktikum modul, hvor deltagerne vil få mulighed for at få yderligere inspiration, metodiske retningslinjer og støtte til at reflektere over praksis erfaringer.
Modul 1: 24.-5. august 2020
Modul 2: 15. september 2020
24. august: 9.30-16.30
25. august: 9-16
15. september: 9.30-16.30
En let morgenmad vil være tilgængelig hver dag fra en halv time før kurset starter. Detaljeret tidsplan vil blive sendt til deltagerne før kursusstart.
Kursussted
Kurset vil blive afholdt i den centrale del af Odense i kort gåafstand fra hovedbanegården. Adresse: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C, Danmark.
Kursusform
Kurset afholdes som eksternat. Kurset forløber som en vekslen mellem oplæg, videoanalyser, øvelser og diskussion. Mellem de to kursusmoduler, opfordres deltagerne til at afprøve de metoder, der præsenteres på kurset, og bringe spørgsmål og refleksioner med til det andet modul.
Bemærk: Kurset foregår på et letforståeligt engelsk. Udvalgte dele af kursusmaterialet vil blive oversat til dansk.
Pris
Kursusprisen er 3950 kroner (ekskl. moms) for begge moduler, og omfatter:
Kursets pris inkluderer ikke overnatning. I tilfælde af aflysning af kurset, på grund af få deltagere, sygdom og lignende, vil det fulde kursusgebyr blive tilbagebetalt.
Tilmelding og yderligere information
Du kan tilmelde dig kurset online via denne side eller du kan skrive en e-mail til kursus Arrangør: Neuroguide.dk, psykolog Jens wilbrandt, email: Du vil herefter få tilsendt en faktura med betalingsoplysninger. Eller du kan ringe til telefon 22 32 44 01, hvis du ønsker at spørge eller få uddybet noget.
Sidste frist for tilmelding er 7. august 2020. Efter denne dato bedes du kontakte os pr. mail og spørge, om det stadig er muligt at tilmelde sig kurset.
Målgruppe og adgangsbetingelser
Kurset henvender sig til logopæder eller andre med tilsvarende forudsætninger for at arbejde som tale-høre-konsulent i PPR-regi eller lignende ansættelse. Relevant uddannelsesmæssig baggrund er audiologopæder, logopæder, diplomuddannelse i logopædi, speciallærer i tale-høre og sprog. Er du i tvivl om du opfylder kravene så kontakt kursusudbyder inden tilmelding.
Kursusindhold
Modul 1:
Mellem de to moduler:
Deltagere opfordres til at få praktiske erfaringer med metoden. Der vil blive lagt op til at etablere nogle studiegrupper, hvor man kan arbejde med oversættelse, udvikling og tilpasning af dynamisk assessment til danske forhold og det danske sprog. Resultaterne fra disse grupper vil blive gjort digitalt tilgængelige for deltagerne.
Modul 2:
Det detaljerede program for dette modul vil blive tilpasset til gruppen og de behov, der opstår fra deltagernes praktiske erfaringer, men vil blandt andet dække følgende:
Kursusunderviser og arrangører
Lærer gennem hele kurset
Natalie Hasson er gennemgående underviser alle dage. Natalie har en solid baggrund som Speech og Language Therapist (engelsk ækvivalent til audiologopæd) og i klinisk lingvistik, og har mange års klinisk og praktisk erfaring i arbejdet med børn med sprogforstyrrelser og hørehæmmede. Hun er en erfaren formidler indenfor området, både i forhold til undervisning og som forfatter til metodisk litteratur. Hun har varetaget klinisk undervisning af audiologopæder. Hun har efteruddannet sig indenfor medierende interventionsmetoder (Instrumental Enrichment) og dynamisk assessment (Learning Propensity Assessment Device), før hun specialiserede sig i dynamisk assessment indenfor sprogområdet, som hun har skrevet ph. d. afhandling om. Natalie har gennem sin universitets-ansættelse på City University London, rejst rundt hele Storbritannien, og afholdt korte kurser og seminarer om dynamisk assessment af sprogfunktioner. Aktuelt arbejder Natalie også som registreret mediator og støtte i forhold til sårbare børnevidner og -ofre i det strafferetlige system.
Kursus arrangør og udbyder
Kurset afholdes og ledes af Neuroguide.dk v/psykolog Jens Wilbrandt. Jens Wilbrandt har mangeårig erfaring indenfor det specialpædagogiske område og er certificeret i en række dynamiske assessmentredskaber (LPAD, DAYC og CAP) samt medierede træningstilgange (IE, Bright Start, FundaMental Learning). Han er eksponent for en udviklingsorienteret pædagogisk-psykologisk tilgang og har mangeårig erfaring som formidler, foredrags- og kursusunderviser indenfor det neuropsykologiske, neuropædagogiske og pædagogisk-psykologisk område. Udover varetagelse af en lang række kompetenceudviklings-opgaver i forhold til fagfolk, så arbejder han med dynamisk assessment og kognitiv træning i forhold til børn og unge med omfattende indlærings- og udviklingsproblematikker, både i forhold til uddannelses-, bo- og hjemmetræningsområdet.
Se mere på: www.dynamisk-assessment.dk og www.neuroguide.dk
Kursusudvikling
Kurset er udviklet i samarbejde med Tale-Hørekonsulent Inger Løvstad.
Inger Løvstad er Tale-hørekonsulent på PPR i 18 år. Inger har gennem en årrække har integreret sin uddannelse som certificeret mediator i det medierede læringsprogram Instrumental Enrichment i sin talepædagogiske praksis. Inger er desuden certificeret i det dynamiske konsultative assessmentmateriale Cognitive Abilities Profile, som integrerer forståelsen af sproglig funktion i en bredere kognitiv forståelse.
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >